Nieuwe bewoner kleine boerderij

Gepubliceerd op 15 februari 2024 om 00:13

Geitje voor de kleine boerderij

 

Recentelijk ontvingen wij een mooie donatie voor de aanschaf van een geit voor de kleine boerderij. De sponsor had wel een voorwaarde namelijk de geit moest zijn naam krijgen en het mocht geen klein geitje zijn. Na wat zoeken en kijken heeft Francine een mooie geit gevonden.

Afgelopen weekend is de geit opgehaald.  De geit wordt Bartje genoemd (naar de naam van de sponsor)

Ook hebben wij een kind kunnen koppelen aan Bartje. Vanessa gaat voor de geit zorgen.

Wij wensen Vanessa veel succes met Bartje.

 

De kleine boerderij is een onderdeel van het Oranjehuis. Hier leren wij kinderen om gaan met dieren. Elk kind krijgt een dier toegewezen. In de afgelopen jaren zijn  er al veel kinderen die een dier hebben toegewezen gekregen. Dieren zoals een konijn, kip, geit of varkentje werden toebedeeld aan onze deelnemers. Hieruit zijn verschillende succesverhalen uit voort gekomen. Zo is er een jongen van toen 8 jaar oud die 2 konijnen van ons kreeg. Na een tijdje had hij meer dan 25 konijnen. Hierdoor zorgt hij ervoor dat van de opbrengst eten gekocht kan worden voor het gezin. In Nederland bedankt een 8 jarige dit niet.

 

Naast het kleinvee beschikken wij ook over 2 koeien. De ene Maxima geheten zorgt op dit moment dagelijks voor verse melk in het Oranjehuis. Hiervan profiteren meerdere kinderen elke dag van. Pamela de andere koe is nog jong en moet nog kalveren.

 

In de kleine boerderij is er altijd wel plek voor een nieuwe dieren.

 

De prijzen voor de dieren zijn:

 

Kip 10 euro

Konijn 5 euro

Geit 35 euro

Koe 450 - 550 euro

 

 

Wil jij  een kip, konijn, geit of koe naar je zelf of schoonmoeder of wie je maar ook lief hebt vernoemen  en daarbij een bijdrage leveren aan de toekomst van de kinderen in Byimana?

Wacht dan niet te lang en neem met ons contact op!

Dit kan via

www.stichtingnkwihoreze..nl

of

info@stichtingnkwihoreze.nl

 

Bedankt ook namens de kinderen!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.