MAMA S BYIMANA

Project Mamas Byimana

 

Het project is opgestart voor en door de mama s van Byimana. De thuisbasis is het Oranjehuis waar mama s tereht kunnen. Samen kunnen zij met Francine een goede maal koken. Deze nemen zij dan mee naar huis voor de kinderen. Kinderen van voornamelijk arme gezinnen krijgen vaak eenzijdig voedsel zoals bruine bonen en zoete aardappel.

Hierdoor krijgen jonge kinderen niet de voedingsstoffen binnen die zij nodig zijn om goed te kunnen groeien. Dit zien wij bij de kinderen diej bij ons in het Oranjehuis komen. 

Het is de bedoeling dat met dit project de vrouwen niet alleen samen een voedzame maaltijd gaan koken maar ook met elkaar in gesprek gaan en elkaar te helpen bij zaken waar de vrouwen tegen aan lopen. 

Nu het Oranjehuis helemaal klaar is kunnen wij ook deze stap zetten.

Intango project Mamas Byimana

 

Tijdens  onze verblijf in 2022/23 in Rwanda hebben wij het Intangoproject opgestart. Dit is een project voor en door de Mamas van Byimana. 

Begin Januari zijn een aantal moeders gestart met  het maken zogeheten Intango. Dit zijn muurdecoratie welke in Rwanda veel gebruikt wordt. 

Door het maken van een Intango  kunnen deze mamas geld verdienen zodat zij zelf hun gezin kunnen onderhouden.  Hierdoor hoeven zij geen zware arbeid op het land te verrichten. 

Het maken van deze Intango duurt gemiddeld 2 dagen (bij manden langer) en zal voornamelijk in Rwanda verkocht gaan worden. Wij zien er zelf op toe dat de mamas een eerlijke prijs krijgen voor hun producten

 

Intango wordt gemaakt van een soort gras/rietsoort en garen en kent verschillende varianten.

 

 

Steun jij ook de mama's van byimana?

 

Ook jij kan een steentje bij dragen een een gezonde basis voor moeders en kinderen. Doneer een onderdeel of voedingspakket voor een gezin.

25 kilo rijst 24000 RWF = 20 euro

1 kilo suiker 1000 RWF = 1 euro

1 kilo Brinta/pap 800 RWF = 70 cent

Zeep 1000 RWF = 1 euro

 

Donaties zijn welkom!

Bankrekeningnummer: NL76ABNA0887156827

TNV Stichting Nkwihoreze

Omschrijving: Mama''s Byimana

 

Heb je vragen?

info@stichtingnkwihoreze.nl

 

Murakoze! bedankt! ook namens de mama s van Byimana!