Blij met maispap

Gepubliceerd op 11 februari 2024 om 17:35

Blij met maispoeder

 

Vandaag zondag 11 februari 2024  hebben wij voor 35 kinderen een zak maispoeder uitgedeeld waarmee onder andere pap gemaakt kan worden.

De moeders hebben nu thuis een voorraad waarmee zij de kinderen thuis wat te eten kunnen geven. We hebben dit op deze manier gedaan omdat naast de armoede die er al was de kosten van voeding ook flink gestegen zijn. Voor wat aardappelen moet een moeder een hele dag werken!

Bij ons kwamen steeds meer kinderen met het verhaal dat zij soms dagen niets te eten krijgen. Met deze maispoeder krijgen zij in elk geval iets.

 

Wat ons meteen weer opviel is dat de kinderen op hun zondags naar het Oranjehuis waren gekomen. Dit was in het begin toen wij starten wel anders. Toen liepen ze in ongewassen en in kapotte kleding rond.. Nu zijn de kinderen netjes gekleed en gewassen en maken er een altijd een mooie feestje van.

Dit is mede gekomen door de onze inspanningen van de afgelopen jaren. Veel kinderen hebben kleding gekregen en zijn daar heel blij mee en netjes op.  Ondanks het hun zware leven door de armoede zijn zij altijd vrolijk in het Oranjehuis, want dat is ook een beetje hun thuis geworden!

 

Ook vandaag een feestje dus, eerst kregen zij iets lekkers en wat te drinken. Aangezien dat de zak met maispoeder 5 kilo weegt waren van de kleinsten ook de moeders meegekomen. Het werd een feestje!

De kinderen en natuurlijk de moeders waren erg blij en verrast met de zak maispoeder.

 

Gelukkig was er ook een fotograaf zodat wij in elk geval de foto’s hebben!

Dankzij de inzet van Valois en Francine was het weer een geslaagde middag!

 

Wil je ook helpen zodat de kinderen van Byimana een volle maag hebben?

Kijk dan snel op onze website

www.stichtingnkwihoreze.nl

 

 

zie hieronder voor een sfeerimpressie

de maispoeder

blije gezichten

Sommige kleintjes moeten worden geholpen door mamma met het dragen

onze toppers waar wij trots op zijn!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.