Op bezoek

Gepubliceerd op 26 maart 2022 om 16:41

 

Vandaag zaterdag 26 maart 2022 zijn Francine en juf  Clemance op bezoek geweest bij een aantal kinderen. Deze kinderen komen  vaak bij ons in het Oranjehuis. Van deze gezinnen is ons bekend dat zij het zwaar hebben en in armoede leven. Om een goed beeld te krijgen in welke omstandigheden de kinderen leven gingen wij bij de families op bezoek.  

 

Clemance en Francine kwamen natuurlijk niet met lege handen. Zij hadden rijst, maismeel, zeep en suiker. Ook in Rwanda worden deze goederen duurder. De prijs van een pak suiker is met 50 procent gestegen. Als je bedenkt dat een gemiddelde dagloon ongeveer 0,50 eurocent is dan is het haast niet te doen. Kortom niet al te beste tijden voor gezinnen. Van te voren was ons bezoek niet aangekondigd dus het was een verrassing. De goederen zijn dankbaar in ontvangst genomen. Samen met Juf zijn de schoolresultaten besproken. Er waren goede cijfers te zien en Iedereen doet zijn of haar best!, en dat geeft voor de toekomst hoop!  Juf Clemance is niet de juf van de kinderen zelf, Clemance werkt op een andere school.

 

De kinderen die wij vandaag bezochten kunnen dankzij sponsors uit Nederland naar school gaan. Wij ondersteunen deze kinderen zowel op de basis als middelbare school.

Belinda

Aime

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.