Kerstgroet

Gepubliceerd op 20 december 2021 om 17:59

Lieve mensen,

 

De kerstdagen staan voor de deur. Het jaar lijkt om te zijn gevlogen. Een jaar waarin veel van te doen is geweest. Covid-19 en zijn varianten houden de wereld nog steeds in een ijzeren greep.  Zo konden de kinderen niet of gedeeltelijk naar school. De kinderen hebben geen thuisonderwijs zoals wel in Nederland het geval was.  Er waren/zijn in Rwanda strenge lockdowns ingesteld om het virus te beteugelen. Nu ik dit schrijf is het nog onzeker of het kerstfeest in zijn bedachte  vorm door kan gaan. Een nieuwe strenge lockdown hangt alweer in de lucht. Maar wij zijn flexibel en kunnen overal een oplossing voor bedenken.

 

Er zijn gelukkig ook genoeg positieve gebeurtenissen geweest afgelopen jaar. Zo is het bouwproject  afgerond. Nu kunnen wij vanuit onze eigen plek onze projecten en activiteiten doorzetten en uitbreiden.  Wij hebben ons nieuwe onderkomen Het Oranjehuis genoemd.

Oranje is een kleur dat warmte, vrolijkheid uitstraalt. Ook is het vol energie en geeft positieve gedachten. Ook  is Oranje een link naar Nederland. Het bestuur heeft de kosten van de bouw voor eigen rekening genomen.

 

Op de nieuwe locatie zijn de danslessen van start gegaan. Het is mooi om te zien hoe fanatiek de kinderen dit oppakken. Ook leuk is dat er nu steeds meer kinderen de weg naar het Oranjehuis weten te vinden. Het Oranjehuis is als een soort baken voor de kinderen.

Ook zijn wij afgelopen jaar gestart met het Ishuri schoolproject. Een aantal kinderen worden nu door sponsoren ondersteunt.  Dankzij sponsoren kunnen deze kinderen blijven leren.

 

De kleine boerderij is een project dat ook bij het Oranjehuis te vinden is. Dankzij de bouw hebben wij nu betere huisvesting en ruimte voor de dieren. De kippen leggen goed en de varkens knorren tevreden.

Komende jaar zullen wij het project Mama’s Byimana verder vorm geven. Hiermee hebben wij gewacht tot het Oranjehuis helemaal klaar was.

Er zijn verschillende activiteiten geweest waarbij kinderen eten en kleding hebben gekregen. Meer informatie over deze activiteiten vinden jullie op onze website.   www.stichtingnkwihoreze.nl

 

Voor het komende jaar hebben wij weer genoeg plannen en wensen. Hier gaan wij hard aan werken. Samen met alle betrokkenen  gaan wij er weer wat moois van maken.. Wij hebben al veel mooie dingen kunnen doen! En dat allemaal was niet mogelijk geweest zonder jullie hulp!

Hier zijn wij heel dankbaar voor!

 

BEDANKT !!!         MURAKOZE !!!!!  

 

Wij wensen jullie hele fijne kerstdagen en een heel goed maar vooral gezond 2022 .

 

Ook namens de kinderen!

 

Hartelijke groet,

 

Aimee Kleine

Francine Mukanyandwi

Rogier Kleine

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.