Kleine biggetjes worden groot

Gepubliceerd op 26 mei 2022 om 15:58

Biggetjes worden groot!

 

Ruim 2 maand geleden werden er 5 biggetjes geboren op de kleine boerderij. De biggen zijn nu groot genoeg om op hun eigen poten te staan. De bedoeling was om deze biggen en moeder te gaan verkopen en de opbrengst voor onze projecten te gaan gebruiken. Maar ook in Rwanda stijgen de prijzen voor levensmiddelen. Soms stijgen de prijzen met de week.  Daarom hebben wij besloten om de biggen aan families te geven. De families die bij ons bekend zijn zorgen dan voor de varkens. Na ongeveer 1 jaar kunnen zij daarmee gaan fokken of als het varken zelf groot genoeg is doorverkopen. Hiermee stimuleren wij de gezinnen om zelf met een varken geld te gaan verdienen. Ze worden er niet rijk van maar met de opbrengst kunnen zij zich gaan voorzien in hun levensonderhoud.

 

De mama varken is door een van de dames van Mama’s Byimana opgehaald. Hier is zij erg blij mee en bedankt iedereen die hier aan mee heeft geholpen.

Intussen zijn de andere varkens op de kleine boerderij via kunstmatige inseminatie bevrucht. Deze varkens zijn van een ander soort en zijn kwalitatief beter dan de andere varkens. Over een 1 maand weten wij of de inseminatie gelukt is.

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.