Verhuizing kleine boerderij

Gepubliceerd op 9 januari 2021 om 21:55

Afgelopen week was het druk voor Francine. De kleine boerderij is namelijk verhuisd. Tijdens het kerstdiner in december bleek dat de huisvesting te wensen over liet. Het was zelfs zo dat er bij hevige regenval te gevaarlijk werd  om binnen te blijven. 

Daarom hebben wij besloten om voor Francine een nieuwe onderkomen te zoeken. Gelukkig was deze snel gevonden en ook nog eens in Byimana zelf!!

 

Wij hebben nu een woning met dierenverblijven kunnen huren. Vanaf deze locatie zal de kleine boerderij verder gaan. Nu kunnen wij rustig kijken naar onze toekomstplannen met betrekking tot zelf wat bouwen op eigen grond. 

 

Afgelopen woensdag heeft Francine met wat hulp alle dieren verplaatst naar de nieuwe locatie. Dat was nog een hele opgave want probeer maar eens  3 varkens, 4 geiten, 1 konijn en 26 kippen te verplaatsen. Gelukkig is het allemaal goed gekomen. Nu zit Francine samen met Shema en Eugenie in een waterdicht huis met electra. In de vorige woning was geen electra aanwezig en moest Francine kilometers lopen om haar mobiele telefoon ergens te gaan opladen. Ook heeft een van de buren een grote watertank waar water gehaald kan worden. Al met al een grote vooruitgang. Verder zijn er bankjes besteld waarop de kinderen kunnen zitten als er een activiteit is op de kleine boerderij.

Voor de dieren hun intrek konden nemen moest er eerst wat verblijven gebouwd worden. Veel materiaal die wij op de eerste locatie hebben gebruikt werd hiervoor hergebruikt. 

 

 

Wat ons ook ter ore kwam is dat Francine op matten sliep. Dat zijn van die stromatten die je vroeger her en der in Nederland tegenkwam. Francine sliep op niets anders dan een mat. Nu zij naar de andere woning gegaan is hebben wij meteen voor gezorgd dat zij in het dorp matrassen kon kopen. Dit is voor haar en de Shema en Eugenie al erg luxe. Hier in Nederland spreken wij van armoede wanneer wij met alleen een matras op de grond slapen. De eerste nacht in de woning hebben zij dan ook heerlijk geslapen. Ze zijn ontzettend dankbaar met alleen een nieuwe matras. De vreugde en dankbaarheid sterkt ons dat wij goed bezig zijn en dat wij de juiste keuzes hebben gemaakt met betrekking tot het project. Wij zijn nog maar een half jaar bezig en hebben al veel mooie dingen kunnen doen.

 

De nieuwe matrassen, de mat waar ze altijd op sliep ligt onder de nieuwe mastras, een groot verschil vinden wij zelf!

kort fimpje van de nieuwe locatie, de dieren voelen zich op hun gemak.

Reactie plaatsen

Reacties

John
3 jaar geleden

Fantastisch , succes !!!👍