Even voorstellen Blaise

Gepubliceerd op 4 juli 2020 om 21:46

 

Beste mensen,

 

Ik ben Blaise Bizimana en ben 25 jaar. 

Ik heb net mijn opleiding lanbouw en Veeteelt afgerond in de stad  Butare. Tijdens de opleiding heb ik veel geleerd over lanbouw en het houden van dieren. 

Ik wil mijn kennis die ik heb opgedaan tijdens de opleiding graag delen met anderen. Ik  was dan ook blij toen ik hoorde wat prject Aimee aan het opzetten is.

Aimee heeft mij geholpen zodat ik de opleiding kon gaan volgen. Naar school gaan en een vakgerichte opleiding volgen is voor veel jonge mensen in Afrika niet weggelegd. Dat komt omdat er gewoon geen geld voor is en dat jongere dan moet gaan werken om zijn familie te voeden. 

 

 

Voor mij is er nog een belangrijke persoonlijke reden om mee te helpen aan het project. Het project zet zich voornamelijk in voor weeskinderen. Uit eigen ervaring weet ik hoe moeilijk deze kinderen het hebben. Zelf ben ik toen ik heel jong was wees geworden. Elke dag afvragen of je aan eten kan komen en als er eten was dan was het vaak eenvoudig en hetzelfde. Maar heel vaak was er helemaal geen eten.

Ook de onzekerheid over de toekomst maakte het moeilijk. Je steeds moeten afvragen of de plek waar je bent nog wel veilig was. 

 

Ik kan zeggen dat ik veel heb meegemaakt. Gebeurtenissen die een jong persoon niet hoort mee te maken.

Maar  dat was in het verleden nu moeten wij naar toekomst gaan kijken. Samen kunnen wij de toekomst van weeskinderen een stuk beter maken. 

Ik wil de kinderen leren hoe ze met de dieren moeten omgaan en hoe ze verzorgd moeten worden. De eieren, melk kunnen ze zelf eten of verkopen. Dit dracht bij aan een zelfstandig leven.

Ik hoop dat jullie het project blijven volgen en ons blijven steunen, want alleen zo kunnen wij onze doelen halen. 

 

Murakoze  (= bedankt)

 

Ik ben er klaar voor!

 

Blaise,

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.