Oliebollenactie BBP

Gepubliceerd op 20 januari 2024 om 23:57

Op zondag 31 december 2023 was het al vroeg een drukte van belang aan de Lindenlaan 2 te Hoogezand. Niet zonder reden want de Boer Burger Partij Midden Groningen had voor die dag een oliebollenactie georganiseerd. Ze gingen niet zomaar oliebollen bakken maar deden dit voor stichting Nkwihoreze.

 

Eerder hebben zij zich bij ons gemeld met de vraag wat zij voor ons konden betekenen. In het gesprek merkten wel al snel dat wij met enthousiaste en leuke mensen te maken hadden. Al gauw kwamen wij met het idee om geld in te gaan zamelen voor de aanschaf van een melkkoe voor de kleine boerderij project in Byimana. Deze actie sloot mooi aan bij de gedachtengoed van de Boer Burger Partij. Zo gezegd zo gedaan! De flyers werden gemaakt en de eerste bestellingen volgden vlot

 

Ineens was het daar oudejaarsochtend! Het was al snel gezellig druk met leuke, sociale en betrokken mensen. Na wat opstartproblemen werden er heerlijke oliebollen en appelflappen gebakken. Daarbij kregen wij ook hulp vanuit een onverwachte hoek. Dorpshuis Hellum doneerde een groot aantal oliebollen voor onze actie.

 

Dankzij de aantal bestellingen en donaties die wij hebben mogen ontvangen is het streefbedrag voor de aanschaf van een melkkoe gehaald! Er is zelf nog geld beschikbaar voor de aanschaf van 10 kippen. Deze zijn inmiddels gekocht en lopen al kakelend rond op de kleine boerderij.

 

Dit allemaal was niet mogelijk geweest zonder de geweldige inzet van de mensen van de Boer Burger Partij Midden-Groningen. Wij zijn hen dan ook erg dankbaar!

Voor ons rest nu de taak om een mooie goeie melkkoe te gaan kopen. Dit is geen gemakkelijk opgave maar we hopen op korte termijn een mooie melkkoe te kunnen presenteren.

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.