Ishuri Schoolproject

Gepubliceerd op 31 december 2022 om 10:00

Vandaag op de laatste dag van het jaar nog een mooi feestje in het Oranjehuis. Vandaag kregen de kinderen wat schoolspullen en werd het lesgeld voor de kinderen betaald. Dankzij een gulle gever Regina Schepers konden we de kinderen blij maken met potloden en wasco.

Na eerst wat gegeten en gedronken regenen werden de kinderen een voor een naar voren geroepen om hun pakketje in ontvangst te nemen.Daarna hebben we samen getekend en gekleurd. hoe kan het ook anders sloten wij af met lekker dansen!!

Wij wensen iedereen een goed uiteinde met alle goeds en voorspoed voor het nieuwe jaar!!!

 

Op deze laatste dag van het jaar 2022 organiseerden wij een middag voor de kinderen die aan het Ishuri schoolproject meedoen. De schoolvakantie is bijna voorbij en daarom leek het ons een goed moment om waar wat nieuwe schoolspullen uit te reiken. Dankzij een gulle sponsoren konden wij veel kinderen blij maken met tekengerei zoals potloden, wasco en puntslijpers.

Het doet ons ook goed dat de meeste resultaten van de kinderen goed zijn. De kinderen die bij ons in het Oranjehuis verblijven scoorden zelfs hoog. Respectievelijk nummer 3 en 7 van de klas (van 35 leerlingen). Niet dat het erg belangrijk is of je nu 3de of 10 of 25ste van de klas bent geworden. Het toont wel aan dat  wanneer je best doet en met een beetje hulp je heel ver kan komen. Ongeacht uit welke ellendige toestand je hebt bevonden. Samen hebben wij gezonden en wat lekker gedronken en gegeten. Daarna was het tijd om iets leuks in het schriftje te tekenen. Opvallend was dat bijna alle kinderen een mooi huis hebben getekend. Kortom een gezellige laatste dag van het jaar!

 

Wij hebben ook het schoolgeld van de kinderen betaald. Dit is belangrijk want kinderen waarvan geen schoolgeld is betaald zitten wel in de klas maar krijgen geen rapport of cijfers van de docent. Een beetje een bijzondere regel, waar wij achter kwamen toen er een aantal kinderen trots hun rapport lieten zien en een aantal kinderen geen rapport bij zich hadden. Het school was niet betaald dus geen rapport. Zo heeft een kind geen goede kans op een betere toekomst. Vaak gaan stoppen deze kinderen al op de lagere school. Dit geeft aan wat wij doen niets voor niets is.

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.